ortopedska pomagala - medicinska sredstva proteze za noge i ruke, dojke, invalidska kolica, perike, ortopedski ulošci, cipele,ortoze, mideri ...

         Početna  Prezentacije  Filmovi   Linkovi  Kontakt

 
Steznici-Ortoze-Aparati
 Anatomske cipele
Anatomski ulošci
Invalidska kolica
Antidekubitni program
Toaletna pomagala
Hodalice-Stajalice
Štake - Štapovi
Kompresivne čarape
Perike
Veštačke dojke
Proteze
Ostalo
 
 
 
 
 Sportski program

 

Štampaj ovu stranicu

MINISTAR MIODRAG RADUNOVIĆ POSJETIO PREDUZEĆE ZA
IZRADU ORTOPETSKIH POMAGALA RUDO MONTENEGRO


Podrška privatnoj inicijativi i kvalitetu -Sigurnost struke u pružanju usluga ljudima sa dodatnim
potrebama / interes države

Po mjerilima svjetske zdravstvene organizacije deset odsto stanovništva / 65 hiljada su osobe sa hendikepom. Mnogi od njih moraju imati pomagala i velika je olakšicašto ih mogu nabaviti kući zbog mjerenja, proba i servisa. Kvalitetnim tehničkim pomagalom koje se pravovremeno da oboljelom preveniraju se moguće komplikacije i pruža kvalitetniji život, kazao je dr Miodrag Radunović, ministar zdravlja u radnoj posjeti preduzeća za ortopetska pomagala Rudo Montenegro. On je naglasio preventivnu ulogu zdravstva u smanjenju posljedica kod oboljelih od šećerne bolesti, kardiovaskularne, saobraćajnog i industrijskog traumatizma jer su upravo oni korisnici usluga ovog preduzeća, naglasio je ministar i podsjetio da se 99 odsto zahtjeva osoba sa dodatnim potrebama pretoči u zakone i njihova pomagala su na teret Fonda zdravstva.


/ Rudo može da podmiri njihove potrebe i imamo korektnu saradnju sa Fondom zdravstva, rekao je Dragan Radonjić, direktor Rudo Montenegro i s ponosom istakao da je protetika u vrhu kvaliteta po čemu Rudo može da bude brend Crne Gore i nudi sve ono što se može dobiti u razvijenim zemljama. Rudo, nastavio je Radonjić, nudi sigurnost struke i sam vrh svjetske tehnike u izradi pomagala. Namjera je da ostvarimo kontinuitet i da pacijenti dobiju ono što im treba. I interes države je da se pokrene proces prema ljudima sa dodatnim potrebama što je i do sada obezbjeđivala sa dosta funkcionalnim pomagalima.
Ostalo je neuređeno par stvari oko dječjih kolica. Struka želi da se izdigne iznad minimuma, nije politika samo prodati i dati, već kod djece spriječiti dalje deformitete, rekao je Radonjić. Poslije godina stagnacije, pred preduzećem Rudo Montengro je novi početak. Zapošljava 18 radnika, a želi da obezbijedi stručni kadar koji će odgovarati tehnologiji rada. Do kraja godine planiraju da otvore poslovnice na sjeveru i primorju. Razvijaju i novu saradnju sa bolnicama. U beranskoj i bjelopoljskoj bolnici pokloniće pomagala koja mogu da se koriste u bolnici, da pacijenti probaju i znaju šta im treba.To je važniji dio u rehabilitaciji, nego u traumatologiji. Sponzorišu kolicima i košarkaški klub invalida reprezentacije Crne Gore. Država, po riječima ministra pruža podršku privatnoj inicijativi i kvalitetu, što je interes i države i osiguranika.

Z.Sredanović

 

 

  
  

RUDO MONTENEGRO d.o.o
            PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, SERVIS I PROMET ORTOPEDSKIH POMAGALA  - MEDICINSKIH SREDSTAVA                           81000 Podgorica, Crnogorskih Serdara bb, tel: +382 20 624448 ; + 382 68 874444

16.06.2009